Alle matrassen zijn handgemaakt, zodat jij jarenlang op de beste kwaliteit slaapt > Bekijk het aanbod

Gebruik en onderhoud

Een Ultima matras kan het beste wo­­rden gecombineerd met een goed verende en ventilerende matrasdrager zoals een lattenbodem, spiraal of boxspring. Een te harde matrasdrager zal het comfort negatief beïnvloeden dus pas het comfort van uw matras aan aan uw bodem. Zij werken als een team samen voor uw comfort. Let wel op dat de matrasdrager uw matras niet kan beschadigen.

Een nieuwe matras heeft enkele weken nodig om zich aan uw lichaam aan te passen. De afdeklagen gaan zich zetten naar uw lichaam. Hierdoor kan een lichte afdrukking van uw lichaamscontouren ontstaan. Dit is een normale zetting van de afdeklagen en is geen reden voor ongerustheid. U wilt toch een matras dat zich aanpast aan uw lichaam? Daarom zorgen wij voor extra hoge puntelasticiteit in de tijk en de comfortlaag. En dat mag je best wel zien.

Nieuwe matrassen kunnen een specifieke geur verspreiden. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt na enige tijd. Onze matrassen zijn vervaardigd met water gedragen lijm en zijn veilig voor mens en milieu.

Ventileer uw matras dagelijks. Sla uw dekbed of dekens helemaal terug en lucht gedurende enkele uren uw matras. Mocht u graag uw raam openzetten, wacht dan eerst totdat het bed is afgekoeld. Drogen van een matras kan je het beste doen met warmte en/of luchtstromen. Net als in de wasdroger.

Draai uw matras minimaal een maal per maand van hoofd- naar voeteneind en bij keerbare matrassen gelijktijdig de onderzijde naar boven.

Reinig uw matras eventueel met een zachte borstel. Niet kloppen of stofzuigen. Vouw uw matras nooit dubbel.

Wilt u de hoes reinigen, volg dan de instructies op aan de binnenzijde van het ingenaaide wasvoorschrift.

Veel plezier met Uw Ultima producten.